Zarządzanie w sektorze Horeca

Czas trwania: 4 semestry
Forma zajęć: online/studia zdalne w pełni interaktywne
Dla kogo: dla osób, które chcą pogłębiać wiedzę oraz umiejętność m.in. z zarządzania przedsiębiorstwem w sektorze HORECA, rachunkowości czy księgowości
Korzyści: świadectwo ukończenia studiów magisterskich
Roczne czesne: 5980 zł
Płatności: możliwość rozłożenia roku czesnego na 10 rat po 598 zł

Dla kogo?

Studia magisterskie na kierunku zarządzanie ze specjalnością Zarządzanie w sektorze Horeca skupiają się na przygotowaniu absolwentów do efektywnego zarządzania w branży gastronomicznej, hotelarskiej i turystycznej.

Program kształcenia obejmuje zagadnienia takie jak ekonomika i finanse przedsiębiorstw, marketing i zarządzanie strategiczne, prawo w biznesie, etyka i komunikacja w biznesie, a także specjalistyczne moduły dotyczące branży Horeca.

Studia przygotowują studentów do pracy na stanowiskach menedżerskich w hotelach, restauracjach, kawiarniach, klubach i innych podmiotach działających w sektorze Horeca. Absolwenci będą posiadali wiedzę i umiejętności niezbędne do prowadzenia efektywnej działalności, w tym planowania i organizowania pracy, projektowania strategii marketingowej i finansowej, zarządzania zasobami ludzkimi oraz podejmowania decyzji biznesowych.

Studia te kierowane są do osób, które interesują się branżą turystyczną i hotelarską, a także mają zamiar pracować w sektorze Horeca jako menedżerowie i specjaliści ds. zarządzania. Dodatkowo, dla osób z doświadczeniem zawodowym w branży Horeca, studia te mogą stanowić szansę na podniesienie swoich kwalifikacji i awans w pracy.

Program studiów

W ramach kierunku Zarządzanie w sektorze Horeca, będziesz brać udział w takich zajęciach, jak:

  • Koncepcje zarządzania,
  • Makroekonomia,
  • Przedsiębiorczość,
  • Rachunkowość zarządcza,
  • Statystyka matematyczna,
  • Etyka,
  • Logistyka,
  • Marketing międzynarodowy,
  • Psychologia społeczna,
  • Zarządzanie procesami,
  • Zarządzanie strategiczne,
  • Prawo handlowe,
  • Ekonomika turystyki i hotelarstwa,
  • Kierowanie zespołem,
  • Organizacja i zarządzanie w turystyce, hotelarstwie i gastronomii,
  • Promocja osobista i techniki sprzedaży.

Zobacz pełny program studiów (kliknij w linka)

Rekrutacja

  • Pierwszym krokiem jest uzupełnienie formularza zgłoszeniowego znajdującego się u dołu strony AWP przy wybranym kierunku
  • Po wysłaniu do nas elektronicznego formularza zgłoszeniowego, otrzymasz login i hasło do systemu rekrutacyjnego
  • W systemie rekrutacyjnym już samodzielnie przejdziesz proces rekrutacji który zamyka się w 5 prostych krokach

Przed rozpoczęciem procesu rekrutacyjnego przygotuj niezbędne dokumenty, takie jak:

  • Kopia dyplomu ukończenia studiów wyższych (koniecznie podpisana);
  • 1 kolorowe zdjęcie (3,5 cm * 4,5 cm);
  • Dowód opłaty wpisowej 85 zł.

Uzupełniasz dane w systemie, drukujesz i podpisujesz niezbędne formularze, skanujesz do systemu i zapisujesz się na studia. Uczelnia weryfikuje poprawność przesłanej dokumentacji, jeżeli wszystko zrobiłeś poprawnie – witamy Cię w gronie słuchaczy. Jeżeli coś wymaga poprawy/uzupełnienia otrzymasz informację zwrotną co należy poprawić. 

Zawsze też służymy Ci pomocą – zadzwoń lub napisz, jesteśmy dla Ciebie

Opłaty

Czesne za 1 rok studiów wynosi 5980 zł

Istnieje możliwość rozłożenia rocznego czesnego na 10 rat po 598 zł.

Opłata rekrutacyjna wynosi 85 zł

Opłata wpisowa na I rok studiów wynosi 215 zł

Jednorazowa opłata wpisowa na II lub wyższy rok studiów (w przypadku studiów z transferem ocen) wynosi 850 zł

Opłaty administracyjne pozostałe:

-za wydanie elektronicznej legitymacji studenckiej: 22 zł

-dodatkowego odpisu dyplomu lub suplementu do dyplomu w tłumaczeniu na język obcy: 20 zł

-za wydanie duplikatu legitymacji studenckiej pobiera się opłatę o połowę wyższą od kwoty pierwotnej

-za legalizację dokumentów przeznaczonych do obrotu prawnego z zagranicą pobiera się opłatę w wysokości : 26 zł

Jednorazowa opłata za dodatkową specjalność : 2500 zł

 

 

Pamiętaj, że istnieje możliwość dofinansowania studiów z Krajowego Funduszu Szkoleniowego

U nas masz gwarancję uruchomienia kierunku

Dyplom / kwalifikacje

Po ukończeniu studiów i obronie pracy dyplomowej otrzymasz tytuł naukowy ,,magister”.

Zobacz jaki wygląda dyplom, który otrzymasz: (Kliknij w linka)

Perspektywy zawodowe

Po ukończeniu specjalności Zarządzanie w sektorze Horeca zyskasz szansę na znalezienie pracy jako:

  • Kierownik biura podróży,
  • Menadżer hotelu,
  • Kierownik restauracji,
  • Menadżer w branży turystycznej,
  • Właściciel restauracji
  • Specjalista ds. zarządzania w organizacjach turystycznych.

Forma studiów

Studia RealTime Online (niestacjonarne interaktywne)

W tej formie wyróżniamy trzy rodzaje zjazdów:

  • Zjazd wykładowy odbywa się na terenie Uczelni w Nowym Sączu (dodatkowo jest transmitowany za pośrednictwem platformy Cloud Academy™ w czasie rzeczywistym oraz zostaje dla Państwa zarchiwizowany dlatego istnieje możliwość odtworzenia każdego wykładu jako nagranie archiwalne w dogodnym dla Państwa czasie).

Średnia częstotliwość zjazdów to ok. 5 na semestr (piątek po godzinie 17:00 oraz sobota i niedziela).

  • Zjazd ćwiczeniowy:

         – odbywa  się na platformie Cloud Academy™

Średnia częstotliwość zjazdów to ok. 5 na semestr (piątek po godzinie 17:00 oraz sobota i niedziela).

  – raz w semestrze studenci realizują zajęcia o charakterze warsztatowym w siedzibie Uczelni (intensywny zjazd w sobotę i niedzielę). *nie dotyczy studiów podyplomowych

Zjazd jest obowiązkowy. 

  • Zjazd zaliczeniowy odbywa się na platformie Cloud Academy™.

Obrona pracy dyplomowej lub projektu odbywa się w głównej siedzibie WSB-NLU w Nowym Sączu.

Praktyki akademickie student/słuchacz zobligowany jest do zrealizowania zgodnie z kierunkiem kształcenia.